Barcelona mengt zich in strijd om Dest

Naast Bayern München heeft nu ook FC Barcelona zich bij Ajax gemeld voor Sergiño Dest, zo melden De Telegraaf en VI dinsdag. De Catalanen zijn in hun zoektocht naar een nieuwe rechtsback uitgekomen bij de Ajax-verdediger, aangezien Nelson Semedo op weg is naar de uitgang.

Bayern is echter nog steeds de topkandidaat om Dest binnen te halen. Maandag werd al duidelijk dat de Duitse topclub en Ajax dichter bij elkaar kwamen over de transfersom. Een akkoord tussen beide clubs is er echter nog niet. Ajax verlangt naar verluidt 25 miljoen euro, inclusief bonussen, voor Dest.

Barcelona onderzoekt momenteel de mogelijkheid om de Amerikaan binnen te halen. De financiële situatie verplicht de Spaanse grootmacht om eerst spelers te verkopen, voordat het nieuwe kan aantrekken. Als de naderende transfer van Semedo naar Wolverhampton Wanderers daadwerkelijk plaatsvindt, heeft Barca de mogelijkheid om Dest aan te trekken.

Binnen Ajax gaat niemand meer uit van een langer verblijf van de 19-jarige verdediger bij de Amsterdamse club. Deze zomer probeerde Ajax zijn contract nog te verlengen en op te waarderen. Dest gaf echter aan te willen vertrekken.

 

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Nordin 't Hart

Nordin 't Hart