Barry Hulshoff (73) overleden

Barry Hulshoff is op 73-jarige leeftijd overleden, zo laat Ajax weten in een bericht op haar website. De oud-verdediger stierf na een kort ziekbed. Hulshoff speelde maar liefst 385 officiële wedstrijden voor Ajax en speelde mee in de gloriedagen van de Amsterdammers waarmee hij in de jaren zeventig onder meer drie keer op rij de Europa Cup I wist te winnen.

Hulshoff was een absolute sterkhouder in de Amsterdamse defensie. Naast de Europa Cup I won hij met Ajax ook de Wereldbeker voor clubs (1972), de Super Cup (1972 en 1973), zeven maal de landstitel en viermaal de KNVB Beker. De oud-Ajacied kwam ook veertien maal uit voor het Nederlands Elftal. Uiteindelijk sloot hij na zijn Ajax-tijd zijn voetbalcarrière af bij MVV. Na zijn profloopbaan bekleedde Hulshoff meerdere functies in het voetbal zoals trainer en technisch directeur. Ook zat hij in de ledenraad van Ajax. Alle Ajax-ploegen zullen deze week met rouwbanden spelen.

Ajaxinside.nl wenst alle vrienden en familie van Barry Hulshoff veel sterkte toe.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.