Basisdebutant Traoré: “Huntelaar heeft me voor de aftrap nog advies gegeven”

Naast de basisdebutanten Gravenberch en Ekkelenkamp was ook Lassina Traoré zeer content met zijn basisdebuut voor Ajax. Klaas-Jan Huntelaar was op de ochtend van de wedstrijddag afgehaakt, waardoor de achttienjarige spits de kans kreeg tegen ADO Den Haag (6-1 winst).

Traoré: “Ik hoop op meer van alles in 2020: meer speeltijd, meer kansen om me te laten zien en meer doelpunten. Maar als Klaas Jan Huntelaar weer fit is, zal ik nog harder moeten werken om een kans te krijgen”, zegt de aanvaller tegen Ajax Life.

Traoré zorgde voor de 6-0. Ook Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch scoorden voor de Amsterdamse club. “Enkele teamgenoten zeiden op het veld tegen mij: jij moet het plaatje compleet maken! Ik durfde na mijn rake kopbal eerst niet te juichen omdat ik vreesde voor buitenspel, maar daarna was ik blij en opgelucht”, aldus de international van Burkina Faso.

“Ik ben trots dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen”, zo gaat de Ajacied verder. “Ik wist dat ik ging spelen vanwege een kleine blessure bij Huntelaar en hij heeft me voor de aftrap nog advies gegeven. Dit is jouw moment, laat jezelf zien en ren op iedere bal, zei Klaas tegen mij. Ik moest proberen om mijn energie over te dragen op de andere jongens.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.