Bassey op weg naar Brighton, ook Kudus in beeld

Calvin Bassey vervolgt zijn carrière mogelijk bij Brighton Hove Albion, zo meldt Fabrizio Romano. De centrumverdediger kon bij Ajax afgelopen seizoen niet overtuigen en de Engelsen zijn bereid om 15 á 20 miljoen euro neer te leggen voor de Ajacied. Brighton stelde het afgelopen seizoen een plek in de groepsfase van de Europa League veilig en is mede daarom op zoek naar meerdere versterkingen. Naast Bassey is ook Mohammed Kudus nadrukkelijk in beeld.

Brighton hoopt de transfer van Bassey snel af te ronden en daarmee zou een vlot einde aan zijn tijd bij Ajax komen. De verdediger kwam vorig jaar zomer over van Rangers FC voor ruim 23 miljoen euro. Hij kwam vaak in actie, maar liefst 39 keer. Maar in de tweede seizoenshelft deed John Heitinga maar weinig een beroep op de geboren Nigeriaan die vooral kritiek kreeg op zijn opbouwende kwaliteiten.

Door een vertrek van Bassey en al aanstaande vertrek van Jurriën Timber komt Ajax dun in de centrumverdedigers te zitten. Daarom zal Sven Mislintat daar de prioriteit op hebben liggen en zullen ook de transferinkomsten van het tweetal helpen in de zoektocht naar directe versterking.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.