Bazoer: ‘Jeugdopleiding bij Ajax serieuzer dan PSV’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 30 december 2015 13:11 – Bron: Voetbal International

1389121921

Riechedly Bazoer maakte op 16-jarige leeftijd de overstap naar Ajax. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op zijn jeugdopleiding, zowel in Amsterdam als bij PSV waar hij tot zijn zestiende actief was. “Wat ik heb ervaren is dat ze bij Ajax elke dag opnieuw volledige overgave eisen. Bij PSV kon ik mijn dagen uitkiezen om even gas terug te nemen, trainingen op tachtig procent te doen. Bij Ajax is dat onmogelijk, alles is veel strenger en serieuzer.”

De talentvolle middenvelder staat zijn mannetje in het eerste elftal, ondanks dat hij pas negentien jaar is. “Ik krijg nu vaak te horen dat ik een snelle doorbraak heb meegemaakt, maar ook voor mij was geduld een schone zaak. Op mijn zestiende mocht ik al met Ajax mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Met grote spelers als Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Siem de Jong. Een mooie ervaring maar ik was toen al heel vastberaden dat ik de laatste stap wilde maken. Dat was nog te vroeg, want ik moest me eerst maar eens bewijzen bij Jong Ajax.”

Bazoer wilde zich heel graag bewijzen “Uiteindelijk moet het ook gewoon uit jezelf komen. Datzelfde gold voor de wedstrijden met Jong Ajax. Die waren mentaal soms echt zwaar. Na een weekend waarin iedereen had gespeeld, moest je zelf nog even in actie komen. Voor weinig toeschouwers, tegen fysieke tegenstanders. Frank de Boer gaf me hoop dat mijn kans snel zou komen. Volgens hem zou ik doorbreken op het moment dat ik een van de besten van Jong Ajax zou zijn. Ik wist dat deze woorden serieus waren, want hij geeft veel jeugdspelers de kans. Het is ook uitgekomen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.