Bazoer: ‘Ronaldinho was altijd mijn held’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 15 januari 2016 22:00 – Bron: Helden

1389121921

Riechedly Bazoer is pas sinds dit seizoen een vaste bassispeler in het eerste elftal, maar is niet meer weg te denken op het Amsterdamse middenveld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het grote FC Barcelona zich al heeft gemeld bij de broer en tevens zaakwaarnemer van de 19-jarige controleur. De Spaanse grootmacht volgt Bazoer op de voet en laat Barcelona nou net zijn droomclub zijn. “Het liefst wil ik over twee of drie jaar naar Barcelona, maar als ze me nu al vragen, zal ik daar wel over twijfelen. Barcelona is mijn droomclub, Ronaldinho was altijd mijn held”, aldus Bazoer in gesprek met Helden.

De middenvelder zegt dat hij vertrouwen in zichzelf heeft. “Het is mooi als ze me in de media met grote spelers vergelijken, maar ik ben een nuchtere jongen. Ik ben en blijf Bazoer. Op dit moment gaat het goed met me en krijg ik positieve reacties op mijn spel, maar als voetballer blijft het lastig. De ene dag word je de nieuwe Messi genoemd, de andere dag ben je een schlemiel.”

Nadat Bazoer eind 2012 de overstap maakte van PSV naar Ajax is het snel gegaan. Inmiddels heeft hij 31 competitiewedstrijden gespeeld in de hoofdmacht, waarin hij drie doelpunten maakte. Afgelopen november volgde de bevestiging dat de middenvelder op de goede weg is: hij mocht zijn debuut maken in het Nederlands elftal. “Het hoogtepunt was mijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Wales. De bondscoach liet me warmlopen, toen weer zitten en daarna wéér warmlopen. Toen wist ik: ik mag invallen. Dat is een moment dat me altijd bij blijft,” sluit Bazoer af.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.