Bazoer schat zijn kansen ‘fifty-fifty’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 18 juli 2015 11:08 – Bron: Goal.com

1389121921

Riechedly Bazoer is inmiddels volwaardig lid van de A-selectie. De 18-jarige Ajacied is een van de allergrootste talenten van de club, maar moet door de veel concurrentie op het middenveld vechten voor een plek in de basis. ”Dat zal lastig genoeg worden, want er is veel concurrentie op het middenveld. Daar komt nog eens bij dat alle middenvelders op alle drie de posities kunnen spelen. Mijn kansen zijn daarom fifty-fifty, maar tegelijkertijd is het ook de kracht van dit Ajax”, vertelt Bazoer in gesprek met Goal.com.

Ajax haalde een aantal nieuwe versterkingen voor het komende seizoen. Bazoer kijkt positief naar de komst van de vijf nieuwelingen. ”Dat Ajax John Heitinga heeft gehaald is een sterke zet geweest. Zijn ervaring is precies wat deze ploeg nodig heeft en ook (Nemanja, red.) Gudelj is voor Ajax een goede voetballer, evenals Mitchell Dijks. Van (Amin, red.) Younes en (Yaya, red.) Sanogo weet ik nog niet zoveel, maar ik heb wel gehoord dat het goede voetballers zijn. Dat Ajax een speler van Arsenal kan halen is natuurlijk ook niet niks.”

Bazoer is klaar voor het nieuwe seizoen. ”Kampioen worden en Champions League spelen, dat zijn mijn twee doelen.” Vorig seizoen brak de jeugdinternational definitief door bij Ajax. Ondanks het matige spel van de Amsterdammers, kijkt Bazoer positief terug. ”Ik haalde zelf een hoog niveau, maar met de ploeg ging het minder. Dat is natuurlijk wel jammer”, aldus Bazoer. ”Als ik het afgelopen seizoen een cijfer zou moeten geven, dan zou dat een 8 zijn. Ik wilde veel minuten maken, maar was op een gegeven moment gewoon basisspeler. Dat overtrof mijn eigen verwachtingen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.