Bazoer wilde niet van het veld stappen

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 januari 2016 20:56 – Bron: Ajax.nl

1389121921

Riechedly Bazoer kreeg het afgelopen zondag flink te verduren vanaf de tribunes tijdens het uitduel tegen ADO Den Haag. Spreekkoren en oerwoudgeluiden galmden door het stadion, maar de wedstrijd werd niet stilgelegd. Ook omdat Bazoer zelf besloot door te willen spelen. “Ik heb niet overwogen om van het veld te gaan want daar was ik niet mee bezig. Ik wist ook niet dat dit kon. Ik wilde gewoon een goede wedstrijd neerzetten en drie punten meenemen naar Amsterdam. Dat was onze opdracht in Den Haag en dat is gelukt.”

De middenvelder probeerde zich af te sluiten van het publiek. “Ik was natuurlijk gefocust op de wedstrijd, maar ik hoorde wel dat ze dingen naar me riepen en wat liedjes met mijn naam erin zongen. Na een tijdje heb ik tegen de scheidsrechter gezegd dat ik spreekkoren en andere rare geluiden vanaf de tribune hoorde. Ik vroeg hem of dat wel mocht. Nadat hij aangaf dat hij er iets aan zou doen, heb ik me er weer voor afgesloten. In de rust zeiden mijn teamgenoten dat ik me niets van die spreekkoren moest aantrekken. Dat sloot aan op wat we vooraf al met de trainer hadden afgesproken. We zouden ons niet door de spelers en de fans van ADO laten intimideren, maar gewoon ons eigen spel spelen. Dat hebben we gedaan.”

Bazoer gaat volwassen met de situatie om en heeft het een plek gegeven. “Eerlijk gezegd zit ik er niet zo erg mee. Ik ben een nuchtere jongen. Ik denk maar zo: als ik geen goede voetballer zou zijn, zouden ze me ook niet proberen om me op zo’n manier uit de wedstrijd te halen. Al is het natuurlijk wel erg wat er is gebeurd. Ik snap niet dat er anno 2016 nog racisme in stadions kan zijn. Ik ben teleurgesteld dat die spreekkoren en rare geluiden bijna de hele wedstrijd konden klinken.Maar het is nu verleden tijd. Ik heb de afgelopen dagen veel steunvan mijn moeder en broer gekregen. Dat geeft me kracht. Ik wil gewoon voetballen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.