Beenhakker complimenteert Ajax: “Dat heeft de leiding knap afgedwongen”

Ajax lijkt een zeer grote financiële voorsprong te nemen op de rest van de Nederlandse clubs. Door de goede Europese prestaties van de laatste jaren en de megatransfers van onder andere Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong heeft Ajax vele tientallen miljoenen euro’s mogen bijschrijven.

De voormalige trainer Leo Beenhakker ziet Ajax ook een zeer grote voorsprong nemen. „Of ik de zorg van een Ajax-hegemonie deel? Ik weet niet of het een zorg is. Maar die zie ik er wel komen. Ajax ligt duidelijk voor op PSV en nog véél duidelijker op Feyenoord. Ik verwacht dat Ajax voorlopig nationaal en internationaal de vaandeldrager van het Nederlandse voetbal is”, zegt de voormalige bondscoach van Nederland, Saoedi-Arabië, Trinidad en Tobago en Polen tegen de De Telegraaf.

Beenhakker, zelf drie maal kampioen met Ajax in 1980, 1990 en 2002 (als TD), vindt dit het resultaat van het goede werk van algemeen directeur Edwin van de Sar en directeur spelersbeleid Marc Overmars. „Zij hebben hun eigen goede financiële positie gecreëerd en kunnen daardoor dingen op de transfermarkt doen die voor de andere topclubs onmogelijk of in elk geval moeilijker zijn”, aldus Beenhakker.

De inmiddels 76-jarige Rotterdammer gaat verder: „En met de enorme inkomende transfersommen van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt in deze periode zal de kloof voorlopig niet kleiner worden. Zeker niet als Ajax er ook nog eens in slaagt om de groepsfase van de Champions League te halen. De sportieve toekomst van Ajax ziet er gewoon goed uit. En dat heeft de leiding knap afgedwongen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.