Kunstgras

Bekerduel met De Dijk mogelijk op kunstgras

Er heerst vooralsnog onduidelijkheid over de plaats waar het bekerduel ASV De Dijk – Ajax op 25 oktober zal plaatsvinden. Het eigen complex aan de Schellingwouderdijk lijkt sowieso af te vallen. De politie vindt het niet verantwoord om het duel daar doorgang te laten vinden in verband met de veiligheid.

De tweede divisionist begrijpt deze beslissing, omdat zij ook niet alle toeschouwers kwijt kunnen. Aangezien De Dijk als thuisploeg mag aantreden, zijn zij ook op zoek naar een andere locatie. Volgens voorzitter Ton Langelaar zijn er twee opties: Het Olympisch Stadion en het KRAS Stadion van FC Volendam. Als het aan de spelers ligt, wordt het die laatste optie. “Daar ligt kunstgras en wij denken dat we Ajax daar beter op kunnen bestrijden”, aldus Langelaar tegenover NH Spitstijd.

De keuze van de spelers is een begrijpelijke, maar wordt niet door iedereen binnen ASV De Dijk gesteund. “Als bestuur vinden we dat we als Amsterdamse club tegen een andere Amsterdamse club het eigenlijk moeten doen in Het Olympisch Stadion.” Voor het einde van deze week zal er een definitieve locatie op tafel moeten liggen bij de amateurvereniging. Inzet is een plek in de derde ronde van de KNVB-beker.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens