Bekritiseerde Veltman noemt actie ‘slimmigheidje’

1455624262

Joël Veltman kwam na de wedstrijd tegen Sparta vooral in het nieuws als speler die een onsportieve actie op zijn naam heeft gezet. De rechtsback deed net alsof hij de bal wilde uitspelen, omdat Bertrand Traoré op de grond lag, hij wees ernaar, de verdediger keek om, en daarna sprintte Veltman langs zijn man. “Ach, het was een slimmigheidje”, zegt hij in gesprek met Metro. Intussen valt de internationale pers ook over hem heen, want de beelden gaan de wereld over.

“Dat vind ik een beetje overdreven allemaal. Het leverde niet een kans één op één op de keeper op ofzo. Wat ik zelf gedaan zou hebben als iemand dit bij mij deed? Ik zelf wacht altijd tot de bal uit is. Ik ga niet om me heen kijken als de bal nog in het veld is. Dat was niet handig van die jongen. Ach, het was iets dat in me opkwam en we moeten het ook niet groter maken dan het is. Kom op zeg, je kan er beter om lachen dan er een groot punt van te maken. Ik zal het niet meer doen, want het lukt nu toch niet meer.”

“Bertrand lag op de grond en ik dacht: hier ga ik gebruik van maken. Daarop deed ik net alsof ik de bal uit zou schieten. Toen keek die jongen om en op dat moment dacht ik: Ik ga er gewoon langs. Ik weet ook wel dat je hier niet de schoonheidsprijs voor krijgt, maar meer dan een slimmigheidje was het niet. Ik kan er om lachen. In de kleedkamer zeiden ze tegen me: als je dat bij mij had gedaan had je een doodschop gekregen. Wat ik gedaan had als er gescoord werd uit die voorzet? Een doelpunt is een doelpunt.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.