Geschreven door Michel Andersson – Uitgave: 02 juli 2009 15:14 – Bron: Voetbalcentraal

Benni McCarthy wil vertrekken bij Blackburn Rovers. De voormalig Ajacied komt naar eigen zeggen te weinig aan spelen toe en wil met het oog op het komende WK, naar een club vertrekken waar hij meer speelminuten kan opmaken. De aanvaller zou in de belangstelling van diverse Spaanse clubs staan, waaronder zijn oude ploeg Celta de Vigo.

De inmiddels 31-jarige Zuid-Afrikaan begon zijn carrière bij Seven Stars, een van de voorgangers van Ajax Cape Town. Hier speelde de aanvaller zich in de kijker van Ajax, waar hij in 1998 de overstap maakte. De oud-Ajacied was dat seizoen goed voor 20 goals en maakte na één jaar al de overstap naar het Spaanse Celta de Vigo. Met zijn transfer was een bedrag van 6 miljoen euro gemoeid, toen het hoogste bedrag ooit voor een Zuid-Afrikaanse speler.

Na vier seizoenen Spanje vertrok de international naar FC Porto, waar hij onder andere de Uefa Champions League won. Nadat trainer José Mourinho vertrok, besloot de Zuid-Afrikaan ook zijn biezen te pakken en vertrok naar Blackburn, tot waar hij het afgelopen jaar actief was. In Blackburn was de aanvaller goed voor 36 doelpunten in 95 wedstrijden.  


Dit bericht is gebaseerd op bronnen waarvan niet kan worden bepaald of ze betrouwbaar zijn. Ajaxinside.nl wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Neem dit bericht dus met een korreltje zout!

Reageren op dit bericht