Europa League

Bergdølmo: “Het verschil in kwaliteit tussen de spelers is groot”

De loting voor de Europa League was voor André Bergdølmo een bijzondere. Twee clubs waar hij in het verleden grote successen vierde werden aan elkaar gekoppeld: Ajax en Rosenborg BK. Met de Noorse club pakte hij 4 landstitels en met de Amsterdamse club de dubbel.

Een reden voor Ajax.nl om de voormalige international aan de tand te voelen over de kwaliteiten van Rosenborg. “Ik denk dat Ajax tevreden mag zijn met deze loting. Rosenborg is op dit moment geen topniveau zoals in de late jaren 90, begin jaren 2000”, vindt Bergdølmo.

De Noorse club speelt redelijk aanvallend, volgens de ex-Ajacied. “Ze proberen nu zo te spelen zoals ze deden onder Nils Arne Eggen. In een 4-3-3-systeem en proberen heel snel in de aanval te gaan. Al zullen ze in een uitwedstrijd waarschijnlijk proberen wat defensiever te spelen en te hopen op een counter.”

Rosenborg werd, net als Ajax, uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. Ze gingen tegen Celtic met 0-0 uit en 0-1 thuis het schip in. “Het was een wedstrijd van twee angstige ploegen, zonder grote kansen. Ik vond het teleurstellend dat Rosenborg niet voor de winst ging. Maar ik zeg het nog maar eens: ze missen kwaliteit. Maar aan de andere kant heeft Ajax niet zulke goede resultaten tegen Noorse ploegen. Dus alles is mogelijk. Zelfs al heeft Ajax een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en Rosenborg van 28, het verschil in kwaliteit tussen de spelers is groot. In het voordeel van Ajax”, aldus Bergdølmo.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.