Bergdolmo: ‘Zege Molde zou superstunt zijn’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 30 september 2015 10:23 – Bron: Telesport

1440760718

Andre Bergdolmo speelde tussen 2000 en 2003 voor Ajax. Donderdag spelen de Amsterdammers tegen Molde FK, en de Noor is daar als eregast aanwezig. Hij spreekt over Ajax en het duel tegen zijn landgenoten. “Ajax is voor mij de duidelijke favoriet. Ja, ook hier in Noorwegen”, aldus de voormalig verdediger in gesprek met De Telegraaf. “Als Ajax goed positiespel speelt, tussen de linies weet te voetballen en Molde laat lopen, wordt de verdediging kwetsbaar. En dan heeft Ajax genoeg kwaliteit om dat af te straffen.”

De Noor stopte in 2008 met voetballen en werkte als analist voor de televisie. Hij kent Molde goed. “In de Noorse competitie spelen ze op balbezit en wordt er zorgvuldig opgebouwd. Maar in Europa verwacht ik een 1-4-5-1-systeem, waarbij op de counter wordt gegokt. Molde is veel goede spelers kwijtgeraakt en staat nu slechts zevende. Het elftal is lang niet zo goed als vorig jaar. En het scheelt een hoop dat Mohamed Elyounoussi geschorst is.”

Ajax speelde in de eerste wedstrijd teleurstellend gelijk, terwijl Molde verrassend met 1-3 won bij Fenerbahçe. Maar wie wint er donderdag? “Ajax natuurlijk. Negen van de tien keer zal dit elftal Molde verslaan. Tegen Fenerbahçe (3-1 winst in Istanbul, red.) steeg Molde boven zichzelf uit, maar dat zie ik nu niet gebeuren. Ajax heeft betere spelers en meer ervaring op het Europese toneel. Een zege van Molde zou een superstunt zijn.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.