Berghuis maakt zich zorgen over samenstelling selectie

Steven Berghuis is er niet van overtuigd dat Ajax dit seizoen kan domineren in de Eredivisie. “Op dit moment is het zorgelijk, daar kunnen we niet omheen”, zegt hij in een interview met AT5. “Ajax blijft Ajax. Er wordt van ons verwacht dat we van elk team gaan winnen. En op dit moment betwijfel ik of we aan die verwachting kunnen voldoen.” 

De aanvaller is niet van mening dat er gebrek is aan kwaliteit, maar wel dat de samenstelling moet veranderen. “Elke speler bij Ajax kan heel goed voetballen. Maar elke speler heeft ook zijn sterktes en zwaktes. En de kunst is om daar zo’n goede mix van kwaliteiten, mentaliteiten en karakter van samen te stellen, zodat iedereen in zijn sterkte komt. En daar ontbrak het vorig jaar aan. Want je kunt mij niet vertellen dat we vorig jaar een slecht elftal of slechte spelers hadden. En dat is denk ik de analyse die ik heb gemaakt van vorig jaar.”

Bij Ajax gingen er tot op heden vooral spelers weg. Jurriën Timber vertrok naar Arsenal, Dusan Tadic liet zijn contract ontbinden om naar Fenerbahçe te verkassen, Calvin Bassey tekende onlangs bij Fulham en daarnaast willen Edson Alvarez en Mohamed Kudus Ajax het liefst nog deze zomer verlaten. Daar tegenover staat de komst van Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic. Volgens Maurice Steijn werkt Ajax hard aan versterkingen en zouden de Amsterdammers ook al ver zijn in onderhandelingen, maar vooralsnog blijft het afwachten.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.