Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 oktober 2010 14:04 – Bron: Ajax Life

Mounir El Hamdaoui scoorde tegen NAC al met een prachtige stiftbal, en woensdagavond deed hij dit tegen sc Heerenveen nog maar eens dunnetjes over. Dennis Bergkamp, ooit een meester van de stiftbal, zat in het stadion en genoot ervan. “De stiftjes zijn een tijdje weggeweest bij Ajax, maar nu zijn ze dankzij El Hamdaoui weer terug”, vertelt hij.

“Als een speler alleen voor de keeper komt, is links en rechts soms maar weinig ruimte om de doelman te passeren”, gaat Bergkamp verder. “Dan is het helemaal geen gek idee om de bal te stiften, zoals El Hamdaoui doet. Zeker niet als een keeper zijn doel probeert te verkleinen door uit te komen tot de vijfmeterlijn.”

“Stiften is moeilijk omdat een speler de bal de juiste hoogte moet meegeven terwijl hij ook nog eens de snelheid eruit moet halen”, weet de oud-profvoetballer uit ervaring. “De stifts van El Hamdaoui zijn een trekstoot.” De speler in kwestie is blij met de complimenten. “Het is altijd leuk om complimenten in ontvangst te nemen, maar zeker van een grote speler als Bergkamp.”  

Ik heb het vanmiddag op een trainigsveld geoefend op zo’n schot, het is best een lastige klus om hem geplaatst te krijgen.. maar het lukte me aardig om zo een bal er in te lobben.

Echt prachtig, maar dat tweede doelpunt is echt bij verre de allermooiste van El Hamdaoui, vindt ik.

Die actie van Anita blijft master.

Ik mis Bergkamp op het veld. Dat waren nog eens tijden.

Reageren op dit bericht