Dennis Bergkamp

“Bergkamp en Overmars kunnen niet meer door één deur”

Dennis Bergkamp is assistent-trainer bij Ajax, maar de voormalige topvoetballer heeft als lid van het Technisch Hart toch veel macht binnen de Amsterdamse club. Onder andere Johan Cruijff, Wim Jonk en Peter Bosz konden daarover meepraten.

Nu lijkt Marc Overmars, directeur spelersbeleid, het volgende slachtoffer te worden van The Non-Flying Dutchman. “Overmars maakte zich hard om Bosz koste wat kost te houden. Maar omdat Bergkamp altijd Ouaali (de door Bergkamp benoemde Hoofd Jeugdopleidingen en tevens lid van TH, red.) aan zijn zijde vindt, werd dat onbegonnen werk”, schrijft Daniël Dwarswaard, de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad. “Bosz was misschien sowieso wel vertrokken, omdat Dortmund een kans uit duizenden is, maar Ajax sputterde wel heel beperkt tegen. En ook bij de opvolging van Bosz kwam de strategische machtspositie van Bergkamp weer aan de oppervlakte. Overmars pleitte voor een ervaren coach in de categorie Michael Laudrup. Maar ook nu werd Overmars weer gepasseerd, waardoor ook de relatie tussen Overmars en Bergkamp bekoeld is.”

Volgens de Ajax-watcher heeft Bergkamp te veel macht en doet hij aan vriendjespolitiek. “De nieuwe trainer van Ajax werd dus Marcel Keizer, een jeugdvriend van Bergkamp. Al zagen de twee elkaar vele jaren niet voordat Keizer vorig seizoen aan de slag ging als trainer van Jong Ajax. En de aanstelling van Michael Reiziger als coach van Jong Ajax? Jawel, komt ook uit de koker van Bergkamp. Invloed dus, of noem het macht”, aldus Dwarswaard.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.