Bergkamp en Spijkerman moeten filosofie waarborgen

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 mei 2016 13:14 – Bron: Voetbal International

1343564396

Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman blijven Ajax trouw ondanks het vertrek van Frank de Boer. Dat heeft Edwin van der Sar bevestigd tegenover Voetbal International. “We zijn zeer tevreden over hen, zij waarborgen de filosofie. Dat is zo ongeacht wie de hoofdtrainer is. Een hoofdtrainer zorgt voor nieuw elan en nieuwe gedachten, maar de filosofie blijft hetzelfde”, aldus de directeur.

Bergkamp is de cultuurbewaker en een nieuwe hoofdtrainer krijgt niet de vrije hand. “Een hoofdtrainer kan niet zomaar alles meer bepalen. Zo moet de nieuwe trainer de filosofie van de club uitdragen, waarbij het inpassen van de jeugd een belangrijk onderdeel is. De nieuwe trainer hoeft niet per se een oud-speler te zijn. Het profiel van De Boer zou mooi zijn, maar we weten dat er geen verbeterde versie bestaat.”

Ajax is druk bezig met een nieuwe hoofdtrainer. “Als club moet je altijd in bepaalde mate bezig zijn met die opvolging. Er had ook zomaar een club voor Frank op de stoep kunnen staan. Nu is de zoektocht intensief bezig waarbij criteria zijn opgesteld en bepalend zijn. De shortlist met trainers is gemaakt en we hopen er op redelijk afzienbare tijd uit te zijn. Dat is ook belangrijk met oog op nieuwe seizoen en onze deelname aan de voorronde van de Champions League.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.