Dennis Bergkamp

Bergkamp: “Het hoofdstuk Ajax is afgesloten”

Dennis Bergkamp staat momenteel onder contract bij Almere City. De voormalige Ajacied is daar actief als veldtrainer van de beloftenploeg. Een terugkeer naar Ajax ziet de voormalige topvoetballer niet meer zitten. In december 2017 werd Bergkamp door de Amsterdamse club op non-actief gesteld.

Bergkamp legt in een interview met Martin Keown, voormalige teamgenoot bij Arsenal en nu werkzaam bij de Daily Mail, uit dat hij nog wel had willen doorgaan bij Ajax. “Ik wilde daar de verbinding zijn tussen het hoogste jeugdteam en het eerste elftal. We waren op de goede weg maar helaas is dat heel abrupt afgebroken en op een slechte manier. Maar goed, zo gaat dat in het voetbal. Je moet verder. En mijn volgende stap is weer een terugkeer op het veld als coach.”

Keown ziet Bergkamp graag naar Engeland komen. “Ik zou je graag terugzien. De voetbalwereld is beter af met jou erbij”, zegt de voormalige verdediger. Bergkamp: “Het hoofdstuk Ajax is afgesloten. Ik wil nu weer verder en ga kijken wat er kan gebeuren. Mogelijk ga ik met jonge spelers werken, die naar het eerste elftal moeten worden geloodst. En misschien is dat in Engeland.”

De jeugd van tegenwoordig spendeert veel minder uren aan voetbal dan vroeger. Voetballen op straat was enorm leerzaam. Bergkamp: “Dat was onze generatie, zo deden we het. Dat was precies de discussie die we hadden met de jeugd bij Ajax. In mijn ogen moesten ze meer trainen omdat ze zoveel uren met de bal misten.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.