Peter Bosz persco NL

Bergkamp niet onder de indruk van Bosz: “Alleen bij Feyenoord gespeeld”

Peter Bosz was één seizoen trainer van Ajax 1. De trainer behaalde met zijn team toen de finale van de Europa League, maar Bosz vertrok daarop naar Borussia Dortmund. Een van de redenen waarom de nu 54-jarige coach vertrok was de slechte verstandhouding met Dennis Bergkamp.

“In de trainerskamer werkten we gewoon niet samen”, zei Bosz gisteren (woensdag) bij VI Oranje Blijft Thuis. “Bergkamp was niet het struikelblok, maar was er wel onderdeel van. Het ging moeizaam met iedereen buiten Hendrie. Dat is gewoon niet fijn samenwerken.”

Bergkamp liet Bosz onder andere weten niet onder de indruk te zijn van diens spelersloopbaan. “Als ik zei: ‘ik heb op niveau gespeeld’, dan zei Bergkamp: ‘je hebt alleen maar bij Feyenoord gespeeld’”, zo herinnert Bosz.

Bosz kaartte de slechte samenwerking verschillende keren aan bij algemeen directeur Van der Sar, maar die wilde Bergkamp niet op een andere positie hebben. “Ik heb in januari, maar ook daarvoor en alle maanden daarna, aangegeven dat ik het niet nog een jaar zo wilde doen.” Ironisch genoeg werd Bergkamp in december van het vorig jaar wel door Van der Sar op non-actief gesteld.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Voetbal Inside

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.