Bergwijn schiet Ajax langs Sparta

Ajax heeft zondagmiddag een moeizame overwinning geboekt in Rotterdam. Tegen Sparta won de ploeg van Alfred Schreuder met 0-1 op Het Kasteel. Steven Bergwijn was net als vorige week de belangrijkste man. Hij zorgde voor de enige en daarmee winnende treffer van de wedstrijd. Voor Calvin Bassey was het zijn competitiedebuut. Hij maakte de volledige negentig minuten vol.

Ajax was in de eerste helft de bovenliggende partij. De Amsterdammers hadden het balbezit en Sparta zakte in. De grootste kans voor rust was voor Rensch, maar hij schoot vanaf dichtbij op de paal. Aan de andere kant kreeg Pasveer weinig werk te verrichten. Eén keer was er miscommunicatie met Blind, maar Bassey voorkwam dat Sparta daarvan kon profiteren. Ajax creëerde weinig mogelijkheden, maar in de 37e minuut dribbelde Bergwijn naar binnen en schoot hard over de grond raak: 0-1. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft ging het in het begin gelijk op. Eerst kreeg Brobbey een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2, maar na een uitstekende aanval van de Amsterdammers schoot hij van dichtbij op de lat. Aan de andere kant was Mijnands dichtbij de gelijkmaker, maar ook hij wist het net niet te vinden. Ajax had wederom het meeste balbezit, maar Pasveer moest wederom reddend optreden op inzetten van Namli en Lokilo.

Aan de andere bleef Ajax ook op zoek gaan aar een verdubbeling van de voorsprong. Invallers Klaassen en Kudus kregen kansen op de tweede treffer van de middag, maar beiden zagen hun inzet  naast het doel verdwijnen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Sparta niet meer tot een slotoffensief. Taylor kreeg nog wel een mogelijkheid op de 0-2, maar na een individuele actie stuitte hij op de doelman en zo eindigde de wedstrijd in 0-1.

Opstelling Ajax:
Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Taylor, Tadic, Alvarez; Berghuis (65′ Klaassen), Brobbey (73′ Kudus) en Bergwijn

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.