Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 05 december 2011 16:06 – Bron: El Observador

De kans dat Bruno Silva, de verdediger die tot medio 2012 onder contract staat bij Ajax, ooit nog op een voetbalveld staat, is nihil. De Uruguayaan heeft in een van zijn schouders geen kraakbeen meer en zal daarom altijd met pijn moeten leven. In een interview met de Uruguayaanse krant El Observador zegt de voetballer dat hij daardoor waarschijnlijk nooit meer kan voetballen.

Dat Silva een pechvogel is, blijkt ook wel doordat hij bij zijn schouderoperatie een gevaarlijke infectie opliep en opnieuw geopereerd moest worden. “Ze vertelden me dat de infectie al vergevorderd was. Mijn nieren werkten niet meer en ze gaven me allerlei soorten medicijnen. Ik wist wat er om me heen gebeurde, maar kon niks. Ik realiseerde me dat het foute boel was toen ik mijn voet niet meer kon bewegen.”

Hij moest hierdoor 24 dagen in het ziekenhuis doorbrengen, belandde in een rolstoel, begaven zijn nieren het en was hij korte tijd in levensgevaar. “Ik was totaal opgeblazen, woog 93 in plaats van 66 kilogram en kon me niet bewegen of praten. Als ik geen sportman was geweest, dan had ik dit niet overleefd, zo werd me verteld.” Hij probeerde weer te trainen, maar bleef pijn houden en ging in Porto Alegre opnieuw onder het mes.

“De kans dat ik ooit nog kan spelen is minimaal. De artsen hebben gezegd dat ik waarschijnlijk nooit meer op professioneel niveau zal kunnen voetballen. Maar ik blijf vechten tot het bittere eind. Ik kan nu mijn eigen kind niet eens vasthouden en kan ook mijn dochter niet dragen. Dat doet je wel beseffen dat je arm nooit meer zoals vroeger zal worden.” Momenteel heeft Silva nog altijd constant pijn en wordt daar 24 uur per dag aan verzorgd.  

Reageren op dit bericht