Blind beklaagt zich over scheids: “We zijn genaaid, net als in de thuiswedstrijd”

Daley Blind werd door de dubieuze Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi met twee keer geel uit het veld gestuurd tijdens Chelsea – Ajax (4-4). De Ajacied was na afloop van de memorabele wedstrijd nog steeds razend: “We zijn genaaid, net als in de thuiswedstrijd. En waar is de videoscheidsrechter als je hem nodig hebt? Het is een schande”, aldus de international.

Ajax stond nog met 2-4 voor toen zowel Blind als ook Joël Veltman het veld moesten verlaten. Zijn kompaan in de verdediging veroorzaakte daarbij ook nog eens een tweede penalty. “Ik heb de beelden gezien”, zegt Blind tegen Veronica. “En iedereen ziet dat mijn tegenstander eerst mij haakt. Dat is een overtreding dus. Dan kan Veltman geen hands meer maken. En hij maakte niet eens hands. Hij had zijn arm naast zijn lichaam.”

“We moeten niet te veel over een scheidsrechter praten en altijd naar onszelf kijken”, zo gaat Blind verder. “Maar in de thuiswedstrijd tegen Chelsea waren er ook discutabele momenten“, vindt de verdediger. “Ik weet niet wat het is, misschien kon die scheidsrechter de druk niet aan.”.

“Er hing een televisie in de kleedkamer. Joël en ik hadden het niet meer. Wat waren we gefrustreerd. Maar de complimenten aan de jongens die het op 4-4 hebben gehouden. Helaas zijn Joël en ik er tijdens de volgende wedstrijd tegen Lille niet bij. Maar ik heb alle vertrouwen in onze vervangers. Wat jammer dat we hier niet hebben gewonnen. In een uitwedstrijd bij Chelsea met 4-1 voorstaan, dat doen niet veel teams. Jammer dat het zo is afgelopen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.