Blind blij met alle speeltijd die hij krijgt

Daley Blind lijkt één van de spelers te zijn die zeker is van een plek in de WK-selectie van het Nederlands Elftal. Of hij ook in de beoogde basisopstelling staat, maakt de Ajacied nu nog weinig uit. “In eerste instantie wil ik gewoon mee en daarna ben ik blij met alle speeltijd die ik krijg”, vertelt hij tegenover De Telegraaf. “Natuurlijk ga ik dan voor een basisplek. En of het dan als linksback of controleur is: dat zie ik wel.”

1394526542

De vermoedelijke verandering van het systeem van Oranje van 4-3-3 naar 5-3-2, vindt Blind geen probleem. Zaterdagavond vindt de eerste test tegen Ecuador plaats en dan zal hij op middenveld spelen. “De organisatie achter ons staat anders”, legt hij uit. “Misschien dat een goede voetballer wel elk systeem moet kunnen spelen. Daarnaast wordt er heel duidelijk uitgelegd wat de trainer wil en weet iedereen wat er wordt gevraagd. Dat zullen we als team goed moeten uitvoeren.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.