Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 30 september 2012 12:59 – Bron: Sport-Promotion

Er is nogal eens kritiek geweest op Daley Blind. De 22-jarige verdediger heeft echter een basisplaats opgeëist als linksback en lijkt zich steeds beter te profileren op deze positie. Gisteravond wachtte een belangrijke test, toen Dusan Tadic zijn tegenstander was. Blind speelde een prima wedstrijd en doorstond de test. “Ik denk dat ik hem maar één keer, bij een kopbal, even kwijt was. Verder ging het aardig”, aldus de jeugdinternational.

Op de website van Sport-Promotion vertelt Blind over zijn confrontatie met de beste speler van FC Twente op dit moment. “Ik heb het verdedigend wel goed gedaan tegen hem. Ik heb veel beelden van Tadic bekeken. Die krijgen wij voor wedstrijden vaak opgestuurd. Dan kun je je goed op je tegenstander instellen”. Tadic bleef vrij onzichtbaar gisteravond in de ArenA en dat was de verdienste van Blind.

Uiteindelijk won Ajax met 1-0 van FC Twente en hierdoor heeft de landskampioen de aansluiting met de top weer gevonden. Blind was blij met de overwinning en tevreden over het vertoonde spel. “Je weet dat één kans soms genoeg kan zijn. Wij hebben vanaf de eerste minuut de rust bewaard en ons eigen spel gespeeld. We weten dat in de Arena veel ploegen terugzakken. Met veel geduld hebben we onze aanvallen opgezet. En dan weet je dat er vaak tegen het einde van de wedstrijd gaatjes gaan vallen in hun verdediging”.  

Reageren op dit bericht