Blind en Van Rhijn winnen van Jong Australië

Jong Oranje heeft de laatste test voor het EK -21 jaar goed doorstaan. De ploeg van bondscoach Cor Pot won vrijdagavond met 3-1 van Jong Australië. Ajax-target Adam Maher opende al na vier minuten de score met een schitterende vrije trap. Nog voor rust stond Jong Oranje op een comfortabele 3-0 voorsprong. Na de rust waren er veel wissels, die het spel van Oranje er niet beter op maakten. Daardoor deed Australië nog wat terug. Ajacieden Daley Blind en Ricardo van Rhijn stonden allebei in de basis, maar werden in de rust vervangen.

Het oefenduel was de afsluiting van de trainingsweek van de selectie, die toeleeft naar het naderende Europees Kampioenschap in Israël. Aanstaande dinsdag vertrekken de manschappen van bondscoach Pot richting Tel Aviv. Ruim een week later staat het eerste duel op het programma. Op donderdag 6 juni speelt Oranje tegen Jong Duitsland. De groep bestaat verder uit Jong Spanje en Jong Rusland.

Opstelling Jong Oranje: Zoet (46. Bizot); Van Rhijn (46. Leerdam), De Vrij, Martins Indi (46. Nuytinck), Blind (46. Van Aanholt); Strootman (46. Vilhena), Maher (46. Duarte), Van Ginkel; Wijnaldum (46. Jozefzoon), De Jong (46. Locadia), Depay.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.