Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 28 juli 2009 11:54 – Bron: Het Parool

Danny Blind is geen manager technische zaken meer bij Ajax. Nu hij assistent is geworden van Martin Jol heeft hij die functie neergelegd. Onder Marco van Basten was Blind de uitvoerende kracht bij het aansturen van de scouting, jeugdopleiding en het aan- en verkoopbeleid. Van Basten was verantwoordelijk voor de taken van Blind, sinds begin dit jaar vielen die taken onder de verantwoordelijkheid van algemeen directeur Rik van den Boog.

Met de entree van Jol in Amsterdam is er een nieuwe constructie ontstaan. In eerste instantie zou Blind zijn functie als manager technische zaken combineren met zijn baan als assistent-trainer, maar dat bleek niet haalbaar. De taken van Blind worden nu verdeeld over meerdere mensen. Blind zelf blijft een deel van zijn vroegere werk uitvoeren, maar ook hoofd scouting Hennie Spijkerman en Jols broer en persoonlijke assistent Cock Jol zullen delen van de functie manager technische zaken op zich nemen.

Hoofdtrainer Jol is verantwoordelijk voor de herverdeling van de functie, zoals hij verantwoordelijk is voor alle voetbalzaken bij Ajax.  

Reageren op dit bericht