Blind heeft vertrouwen in Labyad: “Daar zie je hoeveel dreiging hij heeft”

Zakaria Labyad heeft nog geen potten kunnen breken bij Ajax. Behalve wat invalbeurten, waarvan de laatste in het uitduel tegen VVV-Venlo, heeft de voormalige speler van FC Utrecht zichzelf nog niet kunnen laten zien. Zijn medespeler Daley Blind houdt vertrouwen in de 25-jarige aanvallend ingestelde speler.

“Zakaria is nog wat timide, als je het vergelijkt met wat hij tijdens trainingen laat zien”, zegt Blind tegen Voetbal International. “Daar zie je hoeveel dreiging hij heeft en hoe goed zijn traptechniek is. Met iets meer vertrouwen gaat hij dat zeker ook in wedstrijden laten zien”, aldus de 28-jarige Ajacied.

Het is de verwachting dat Hakim Ziyech en Dusan Tadic vanavond de flanken zullen bemannen tegen Dinamo Kiev. “Hakim en Dusan hebben het inzicht en de kwaliteiten om aanvallers met een steekpass vrij voor de keeper te zetten. Zelfs in de drukte op een vol middenveld. Dat is een wapen waarmee je verdedigende tegenstanders kunt breken.”

Ajax zal dan wel beter met de kansen om moeten gaan, want tegen VVV-Venlo misten de Amsterdammers behoorlijk wat scoringsmogelijkheden. “We zullen niet elke wedstrijd negen keer tussen de palen kunnen schieten, zoals in Venlo. Dus moeten we onze kansen beter gaan benutten. Anders snij je jezelf in de vingers”, aldus de international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.