Daley Blind lijkt de meest voorname kandidaat om de nieuwe rechtsback van Ajax te worden, mocht Gregory van der Wiel daadwerkelijk vertrekken. Na anderhalf jaar in Jong Ajax gespeeld te hebben en een half jaar verhuurd te zijn geweest aan FC Groningen, is de zoon van Danny Blind er klaar voor. “Het zou kunnen. Het is wel een uiteindelijk doel, maar ik ben nu nog bezig een plek bij de eerste achttien te krijgen,” zegt Blind tegenover Ajaxlife.nl. “Als ik op de bank zit, maak ik kans op speelminuten en dan moet ik mijn kans pakken. Net als Vurnon Anita het heeft gedaan. Hij begon ook op de bank, en heeft nu een basisplaats.”

Blind speelde als jeugdspeler als centrale verdediger, toch wil hij zich best op een andere positie richten. “Het middenveld van Ajax is heel goed bezet, net als centraal achterin. Ik moet kijken waar de kansen liggen. Op de backposities ben ik misschien de tweede of derde keuze, als we er vanuit gaan dat Gregory gewoon blijft. Gaat hij weg, dan kan Ajax ook nog een nieuwe rechtsback halen. Mijn doel is nu de eerste achttien te halen.”  

Stel je voor, een rechterverdedigings positie verzekerd met Khalid Boulahrouz en Daley Blind, die kunnen zeker wel een paar jaar mee bij ajax. Met zo een verdediging ben je wel verzekerd van goede backs. Met Vurnon Anita en Thimothee Atouba die als linksback zullen spelen. Dat is perfect voor Ajax.

De eigen jeugd moet ook aan bod komen, anders kunnen ze het nooit waarmaken voor zichzelf en voor Ajax.

O.a. J. Kappelhof en N. Boilesen.

Ajax heeft een talentvolle rechtsback gecontracteerd, die zijn opwachting zal opmaken voor Jong Ajax.
Zijn naam is Ruben Ligeon, hij zal via Jong Ajax, uiteindelijk bij het eerste van Ajax belanden.

Alternatief: R. Stam, Z. Grygera en R. Rosales

Reageren op dit bericht