Blind houdt Ajax scherp: “Dan moet je op karakter het er wel uit slepen”

Morgen om 20.00 uur staat Ajax in Zwolle aan de aftrap. De plaatselijke PEC is nog niet in goede doen, maar Daley Blind waakt voor onderschatting. De Ajacied is de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk nog niet vergeten. Tegen de rode lantaarn van de Eredivisie kwam Ajax enorm goed weg.

Daley Blind: “RKC heeft laten zien dat we ook bij hen bijna onderuit kunnen gaan. Het wordt wel vaker gezegd dat je kampioen wordt tegen de middenmoot en de mindere ploegen. Tegen de grotere clubs weet je dat je er toch wel staat. Met alle respect voor Zwolle en vergelijkbare clubs, tegen hen moeten we vooral naar ons zelf kijken. Als wij op ons best spelen dan kunnen we best een keer een punt verliezen, maar de kans is dan groot dat we winnen”, zegt de verdediger in gesprek met Voetbal International.

“Het is belangrijk dat we dat beseffen”, vervolgt 68-voudige international. “Dat is soms best moeilijk, want het is niet zo dat we denken: We hoeven niet naar RKC te gaan, want we pakken wel even drie punten. Zo makkelijk is het niet. Je hebt van die dagen dat het even niet gaat, maar dan moet je op karakter die wedstrijden er wel uit slepen. Nogmaals: het is geen gegeven dat we deze voorsprong vasthouden, het is aan ons dat wél te doen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.