Blind: ‘Ik had zo bij Atlético Madrid kunnen tekenen’

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 28 juli 2015 20:52 – Bron: Helden Magazine

Daley Blind verliet Ajax een jaar geleden om een toptransfer naar Manchester United te maken. De verdediger annex middenvelder speelde afgelopen seizoen 29 officiële wedstrijden voor de Red Devils, die 17,5 miljoen euro voor Blind neertelden. Twee jaar geleden had de zoon van Danny Blind ook gratis de deur uit kunnen lopen in Amsterdam. Zijn contract liep af en Ajax-directeur Marc Overmars wachtte lang met een voorstel voor een nieuw contract, waardoor er aanbiedingen kwamen, waaronder van Atletico Madrid. “Ik daar zo kunnen tekenen”, vertelt Blind nu aan Helden Magazine.

Nadat hij als linksback een uitstekend seizoen (2012/2013) had gekend bij Ajax, was het gek dat er zo lang werd gewacht met het voorschotelen van een nieuw, verbeterd contract. Blind weet nog steeds niet waarom de directie van de Amsterdammers toentertijd twijfelden over een langer verblijf van de inmiddels 29-voudig international. “Of dat alleen met voetballen te maken had? Ik hoop het oprecht”.

Uiteindelijk koos Ajax er toch voor om Blind een nieuw contract aan te bieden en hield hem daarmee aan boord. “Ik kostte, buiten mijn salaris, niets, dan hoeft zo’n club als Atlético Madrid ook geen grote investering voor je te doen om je te halen. Voor mijn gevoel begin je dan met een achterstand”. Daar kwam bij dat Blind ook oog had voor het WK, dat een jaar later zou plaatsvinden in Brazilië.

Na nog een uitstekend seizoen, waarin de 25-jarige Amsterdammer ook veelvuldig als middenvelder werd opgesteld en een fantastisch WK, volgde de overgang naar Manchester United. Die transfer dankt hij ook aan zijn Ajax-trainer, zo stelt Blind. “Ik ben Frank de Boer ontzettend dankbaar dat hij altijd vertrouwen in mij heeft gehad. Ook als ik minder speelde, hield hij vertrouwen in me. Ik realiseer me heel goed dat ik zonder Frank misschien nooit bij Manchester United had gespeeld”.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.