‘Blind is multifunctioneel, maar vooral een 6’

Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 08 november 2013 15:50 – Bron: De Telegraaf

Dat Daley Blind de laatste wedstrijden regelmatig als verdedigende middenvelder heeft gespeeld verbaasd Louis van Gaal niet. “Ik ken hem van de jeugd bij Ajax, hij is een echte 6.” Echter beseft de bondscoach ook dat hij hem goed als linksback kan gebruiken. “Blind is multifunctioneel. Hij doet het ook goed als linksback. Voor mij als bondscoach zou het misschien beter zijn dat hij ook bij Ajax linksback zou spelen. Maar ik begrijp waarom hij op het middenveld voetbalt.”

Voor Van Gaal is het nog een kleine puzzel op de linksbackpositie. “We hebben Jetro Willems”, zei hij. “En Patrick van Aanholt, Alexander Büttner en Erik Pieters worden ook bekeken. Maar het zou inderdaad kunnen dat ik op het WK tot de conclusie kom dat Blind de beste optie is voor de positie van linksback. Ook als hij bij Ajax op het middenveld speelt.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.