Blind keert terug in wedstrijdselectie tegen FC Utrecht

Goed nieuws uit het Ajax-kamp: Daley Blind maakt zondagmiddag zijn rentree in de wedstrijdselectie van Ajax. Dat heeft Erik ten Hag vrijdag bevestigd tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen met FC Utrecht. “Hij zit al een tijdje in de opbouw, hij heeft dat deze week doorgetrokken en alle seinen staan op groen”, aldus de oefenmeester.

Het wegvallen van Blind had een grote impact op de ploeg. “Dat was zeker een schok, bij mij en in de selectie. We zijn vrienden, dus dat kwam hard aan en daar ben je bezorgd om. Hij moest pas op de plaats maken, want zijn gezondheid staat voorop.” Inmiddels is Blind weer inzetbaar, maar een basisplek lijkt nog te vroeg te komen. “Hij moet nu de volgende stap gaan zetten, dan moet hij wedstrijden spelen en dat kan alleen via het eerste elftal.”

Naast Blind is ook Ryan Babel inzetbaar. De aanvaller viel vorige week uit tegen PSV, maar heeft weer volop meegetraind en is zondag van de partij. Voor Hakim Ziyech, David Neres, Zakaria Labyad en Quincy Promes komt de wedstrijd tegen FC Utrecht te vroeg.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.