Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 december 2011 15:14 – Bron: Ajax.nl

Danny Blind is, ook na de uitspraak van de rechter gisteren, gewoon nog technisch directeur. En dat is misschien maar goed ook, want er moet een hoop geregeld worden. “Voor de komende periode staan bij mij de contracten bovenaan de prioriteitenlijst. Er loopt een behoorlijk aantal contracten af van talenten uit Jong Ajax en de A1″, legt hij uit. “Vanuit het technisch hart krijgt de directie de adviezen over deze spelers. Ik ga vervolgens met de zaakwaarnemers en de spelers aan de slag.”

Zo wist Blind vorige week een nieuw contract met de kersverse debutant Davy Klaassen rond te maken. En zo staan er nog meer talenten op de lijst om langer aan de Amsterdamse club te binden. “Ajax wil verder met jongens die al aan het eerste hebben geroken zoals Ruben Ligeon, Jody Lukoki en Lesley de Sa. Maar ook met spelers als Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Ouasim Bouy, Fabian Sporkslede en Sven Nieuwpoort. Het is ons streven om voor de jaarwisseling – of zo snel mogelijk daarna – nieuwe contracten met deze jongens af te sluiten.”

Echter moet de technisch directeur ook handelen als clubs zich melden voor Ajacieden. “Het is niet de bedoeling dat er spelers vertrekken, maar als clubs zich voor een speler van ons melden dan ga ik daarmee namens Ajax aan de slag. Zowel intern als extern. Neem het voorbeeld Gregory van der Wiel. Er is de afgelopen jaren al een paar keer interesse van grote clubs voor hem geweest en zoals bekend heeft Valencia zich recent ook concreet gemeld. In het geval van Gregory is duidelijk dat we hem in elk geval niet in de winterstop willen laten gaan. Gregory is heel belangrijk voor deze ploeg. En als Valencia of een andere club hem in de zomer wil vastleggen, dan staat er natuurlijk een prijs tegenover.”

Valencia heeft wel al een eerste bod gedaan, maar dat kwam voor Ajax niet als respectvol over. “Zeker gezien zijn staat van dienst en de enorme potentie die hij heeft”, stelt Blind. “Het liefst beleven wij nog langer plezier aan hem, zoals met elke speler uit de eigen opleiding die het goed doet bij het eerste elftal. Maar als een club waar hij graag naartoe wil betaalt wat wij voor hem willen hebben, dan leert de praktijk dat een speler dan vertrekt. Ik kan op dit moment niet zeggen of dat met Gregory gaat gebeuren. We hopen van niet.”  

Reageren op dit bericht