Blind: “Misschien was het wel te snel, maar dat lag vooral aan mezelf”

Daley Blind heeft een ‘krankzinnig seizoen’ achter de rug. De 30-jarige Ajacied kreeg in december vorig jaar te maken met hartproblemen. De international denkt dat hij te snel terug wilde keren.

“Het begon nog allemaal rustig, met duidelijke doelen die ik voor mezelf stelde: opnieuw presteren met Ajax, spelen om alle prijzen, en persoonlijk had ik de Gouden Schoen als richtpunt”, zegt Blind in een interview met het Algemeen Dagblad. De krant heeft hem uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. “Mijn vader heeft er meer dan ik, dus die strijd wilde ik nog wel even nieuw leven inblazen.”

De eerste maanden van het seizoen liepen voor Ajax en Blind rolletjes. Tot Ajax – Valencia. De verdediger kreeg een ICD-kastje. Na twee maanden stond de zoon van Danny alweer op het veld. “Misschien was het wel te snel, maar dat lag vooral aan mezelf. Ik wilde zo graag. Ook om het team te helpen. Daardoor speelde ik al snel drie potjes in de week. Achteraf was het wellicht beter geweest om het rustiger op te bouwen, maar dat is achteraf. Destijds wilde ik niets liever dan speelminuten maken.”

De hartproblemen zijn voorbij. Blind wil ook niet meer terugkijken. De toekomst van Ajax is belangrijker. “Hopelijk blijft onze selectie intact. Maar als er toch spelers weggaan, heb ik er alle vertrouwen in dat er straks weer een nieuw kampioenswaardig elftal ontstaat. Met jonge gasten, die zich het afgelopen seizoen al lieten zien, en met kwaliteitspelers van buitenaf. Dat is Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) ook wel toevertrouwd. Onze ambities blijven onverminderd groot.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.