Daley Blind Lasse Schöne

Blind na debacle in Cyprus: “We zijn halverwege en het staat gelijk”

Ajax speelde gisteren een zeer slechte wedstrijd. APOEL Nicosia – Ajax eindigde gisteren in een 0-0 en daarmee kwam de Amsterdamse ploeg nog goed weg ook. Net als zijn coach Erik ten Hag maakt ook Daley Blind zich nog niet al te grote zorgen over het resultaat en het spel van zijn team.

“We begonnen goed, maar toen kregen we een fase waarin we slordig werden. Soms viel de bal verkeerd. We hadden moeite de vrije man tussen de linies te vinden”, zegt reserve-aanvoerder Blind na afloop van de wedstrijd tegen de NOS.

“Zij bleven voor het eigen zestienmetergebied hangen, speelden heel compact. Wij kregen niet echt grote mogelijkheden. In de tweede helft werd het meer een open wedstrijd. Wij waren niet geduldig aan de bal, lieten ze er steeds uitkomen. Dan krijg je een counterwedstrijd en dat is niet wat we willen”, aldus de 29-jarige international.

De Cyprioten waren een paar keer dicht bij een voorsprong. “We moeten echter niet in paniek raken. We zijn halverwege en het staat gelijk. We weten wat we thuis moeten doen: winnen. En thuis zijn we sterk”, aldus de positief ingestelde Ajacied.

Zes spelers van Ajax kregen een gele kaart. Mazraoui kreeg er twee en dus een rode kaart. “Dat was misschien de felheid van de duels. De ene scheidsrechter bestraft iets met geel, een andere niet. We waren gefocust”, zo besluit de verdedigend ingestelde speler.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.