Blind na gewonnen Klassieker: “Waken dat we een vijand van onszelf worden”

Daley Blind staat met zes punten voor op de nummer twee van de Eredivisie (AZ en PSV). Toch wil de Ajacied niet te vroeg juichen. De verdediger weet uit het verleden dat een voorsprong snel kan slinken.

“Ja, heel gevaarlijk! De druk neemt gelijk toe, ik voel het. Ik ben dan ook de eerste om te zeggen dat we er zeker nog niet zijn”, zegt Blind in gesprek met Ajax Life. “Ik ben niet bang om uit te spreken dat ik weer kampioen wil worden, maar het seizoen is nog best lang.”

“We hebben zelf vaak genoeg een tijd achter de feiten aan gelopen om uiteindelijk alsnog kampioen te worden. Dat kan nu ook een keertje andersom gebeuren”, vervolgt de Nederlands international. “We moeten ervoor waken dat we een vijand van onszelf worden, want ik juich echt niet te vroeg. Het is geen makkie om deze uitgangspositie vast te houden, maar het is nu wel aan ons om precies dat te doen.”

De nationale media ziet Ajax al met de schaal, maar Blind blijft bij zijn standpunt. “Jullie kunnen allemaal schrijven dat het kampioenschap is beslist, zoals er ook al werd geschreven hoe eenvoudig de Klassieker zou verlopen, maar daar hebben wij niets aan. We moeten in onze koppies houden dat we het zelf moeten doen. Iedere week weer.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.