Blind niet blij met gelijkspel: ‘Kwamen om te winnen’

Daley Blind vindt dat Ajax zondag had moeten winnen bij PSV. “Het was een aardige wedstrijd om te zien met momenten over en weer. Ik denk dat wij de meeste kansen hebben gehad en moesten scoren. We kwamen goed door via de flanken, maar niet echt tot schoten. We hadden wel de grotere mogelijkheden. In de tweede helft ook. Zij hebben denk ik maar twee kansen gehad”, reageert hij na afloop van het 1-1 gelijkspel in gesprek met FOX Sports.

“We kwamen hier wel om te winnen, maar aan het einde namen we gas terug. Misschien zat er niet meer in dan 1-1, maar we zijn er niet heel blij mee”, aldus Blind. Ajax gaf een 0-1 voorsprong uit handen na een omzetting bij PSV dat gebeurde middels een briefje. Is Ajax daarmee tactisch afgebluft? “Gakpo in de spits, Ihattaren naar rechts en Malen op tien. Ik heb het niet gezien, maar dat leek te voorspellen. Wij wisten hoe het stond als Ihattaren op tien speelde en deden precies hetzelfde. Malen is een bloedsnelle jongen die die momenten ruikt. Als je hem even kwijt bent is hij weg.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.