Blind ontbreekt tegen Young Boys

Ajax moet Daley Blind donderdag in het thuisduel tegen Young Boys missen. De centrale verdediger van Ajax kampt met een knieblessure. Erik Ten Hag meldde ook dat Brian Brobbey een twijfelgeval is. Mede door de eventuele afwezigheid van Brobbey liet Ten Hag al doorschemeren dat de kans groot is dat Dušan Tadić morgen in de punt van de aanval begint. 

”Daley Blind is morgen niet fit genoeg om de wedstrijd te spelen, hij kampt nog steeds met een knieblessure. Het is niet veel slechter dan verwacht”, meldde Ten Hag op de persconferentie. Blind mistte afgelopen zondag ook het duel tegen FC Groningen, of hij het uitduel tegen PEC Zwolle gaat halen is nog onbekend.

Ten Hag meldde ook dat hij Young Boys niet onderschatte: ”Het is een goede ploeg, als je in staat bent om twee keer van Bayer Leverkussen te winnen dan moet je ze zeker niet onderschatten.” Bij de analyse van de Zwitserse topclub kwam een oude bekende goed van pas: ”De huidige trainer van Leverkussen, Peter Bosz, heeft contact gehad met het analyseteam van Ajax. ”

Door de afwezigheid van Blind lijkt Mohammed Kudus weer te kunnen rekenen op een basisplaats. Ten Hag was namelijk zeer te spreken over zijn optreden tegen FC Groningen: ” Kudus brengt zeer veel creativiteit op het middenveld en daar kan ik echt van genieten.” Het middenveld en de voorhoede is redelijk voorspelbaar, maar hoe Ten Hag het achterin gaat invullen is nog de vraag.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Brecht Versluis

Brecht Versluis

Redacteur op Ajaxinside.nl