Blind over Ajax – PSV: “Het kan een alles-of-niets-duel worden”

Daley Blind maakte in september van 2018 de ontluisterende oorwassing mee in de uitwedstrijd tegen PSV. Sindsdien is Ajax gegroeid, meent de ervaren international. De Amsterdamse club staat vijf punten achter PSV en er dient dus morgen gewonnen te worden om nog enigszins de spanning terug te brengen in de kampioensrace.

“We zullen er dan moeten staan en dat realiseert iedereen zich wel. Het kan een alles-of-niets-duel worden”, zegt Blind in gesprek met de NOS. Ajax zal niet zo voor de dag moeten komen als in de uitwedstrijd in Eindhoven (3-0 verlies). “We zijn sindsdien als team gegroeid en hebben mooie potjes gespeeld. Ik denk dat we daarin ook veel ervaring hebben opgedaan tegen de echte top. Dat nemen we mee naar zondag.”

Het is de laatste kans voor Ajax om de Eredivisie nog spannend te houden. “Zo zou je het misschien kunnen zeggen”, zegt de 28-jarige Ajacied over de titelstrijd met PSV. “Zij slepen op het laatste moment net die overwinning er wel uit als ze niet lekker in de wedstrijd zitten”, zegt hij. “Wij hebben dat iets minder, daar kunnen we als groep nog in groeien. Ze spelen georganiseerd, zijn sterk op de counter en hebben voorin veel individuele kwaliteiten”, aldus Blind.

Ajax strijdt nog om drie prijzen. De stand is nu: in de eredivisie staat het dus tweede, in de kwartfinales van de Champions League en in de finale van de KNVB-beker. “Dat is leuk, maar als je aan het einde van de rit met lege handen staat, dan heb je niets. Dan hebben we als team gefaald. Maar we moeten positief zijn. Het afgelopen seizoen zijn we gegroeid. Het kunnen twee mooie maanden worden”, aldus de verdedigend ingestelde speler.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.