Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 19 november 2010 00:04 – Bron: Ajax Life

Daley Blind baalt, zelfs als de rechtsback geblesseerd is, wordt hij door trainer Martin Jol niet opgesteld. Tegenover Ajax Life sprak de zoon van assistent-trainer Danny Blind zich uit over zijn huidige rol. “Ik verwacht helemaal niets meer hier,” antwoordde Blind daags na het KNVB Bekerduel tegen BV Veendam. De verdediger liep daarna snel door waardoor het gesprek snel beëindigd was.

Blind werd vorig seizoen na de winterstop verhuurd aan FC Groningen en de Trots van het Noorden wilde hem graag opnieuw lenen, maar de twintigjarige verdediger ging voor zijn kans bij Ajax, wat tot nu toe mislukt is. Zijn contract in Amsterdam loopt tot medio 2013. Het Belgische RSC Anderlecht zou interesse hebben in de diensten van Blind.

In de nieuwe editie van de Ajax Life krant legt Jol de situatie uit. “Daley is nog niet het type dat heel kort dekt en de bal gemakkelijk afpakt. Je hebt bij Groningen kunnen zien dat hij in balbezit heel goed is, zijn functionele techniek is fantastisch. Maar zonder balbezit denk ik dat de tegenstander te ver door kan lopen zonder een speler als Anita.”  

Reageren op dit bericht