Geschreven door Wesley Theunissen – Uitgave: 26 oktober 2009 21:03 – Bron: Highlow

Jong Ajax heeft afgelopen avond een nipte zege geboekt op Jong ADO Den Haag. De ploeg van trainer Pieter Huistra keek na de eerste helft nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar dankzij doelpunten van Rob Wielaert en Daley Blind wisten de Ajacieden alsnog de winst naar zich toe te trekken. Opvallend detail was dat Jong ADO het duel met acht man eindigde.

Ondanks het feit dat Jong Ajax het duel met maarliefst tien spelers uit het eerste elftal startte, kwamen de Ajacieden na 25 minuten spelen wel op een 1-0 achterstand. Linksback Timothee Atouba verloor zijn directe tegenstander Ignacio uit het oog, waarna Torenstra de Hagenezen op een 1-0 voorsprong zette.

Na de teleurstellende eerste helft wist Jong Ajax snel orde op zaken te stellen. Via aanvoerder Wielaert kwam de ploeg van Huistra op gelijke hoogte en tien minuten voor tijd wist Blind de winnende treffer binnen te schieten vanaf ruim twinting meter.

Opstelling Jong Ajax
Kenneth Vermeer; George Ogararu, Rob Wielaert (c), Daley Blind, Timothee Atouba; Mitchell Donald, Rasmus Lindgren, Siem de Jong; Javier Martina (’84 Daylon Claasen), Geoffrey Castillion en Jeffrey Sarpong
 

Off: Wat een luxe, maar tegelijkertijd ook schandalig om te zien wat er rondloopt in Jong Ajax. Zóveel spelers die hier níet thuishoren (ik wil hiermee niet zeggen dat ze in Ajax 1 thuishoren), maar bij een degelijke subtopper zeker voor een basisplaats strijden.
Jong Ajax lijkt me bedoelt voor talenten om de doorstroom richting Ajax 1 te bevorderen, en dus niet om ‘afgewezen’ selectiespelers te deponeren. Hopelijk dat er in de winterstop wat aan gedaan wordt, want ook qua salarisposten loopt in Jong Ajax ‘teveel’ salaris rond in vergelijking met de prestaties/competitie.

On: met dit team máár met 2-1 winnen vind ik een schande. Vooral als je dan ook nog is leest dat ADO de eindstreep met 8 spelers haalt.

Reageren op dit bericht