Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 05 januari 2010 22:04 – Bron: Voetbalzone

Daley Blind zal de tweede seizoenshelft voor FC Groningen uitkomen, tot tevredenheid van de Ajacied zelf. “FC Groningen is een goede club. Ze hebben een mooi stadion en een grote en trouwe groep supporters”, aldus een tevreden Daley Blind die uiteraard zal hopen op meer speeltijd in de Eredivisie. De jonge mandekker kwam tot nu toe zes keer in actie voor het eerste elftal van Ajax.

“Ik speel vanaf mijn zevende bij Ajax, dus ik ben een echte Ajacied”, vertelt Blind. “Daarom was ik nu liever basisspeler bij het eerste elftal van Ajax geweest. Helaas kiest de trainer voor andere spelers op de posities waar ik zou kunnen spelen. Ik kon me tot enkele maanden geleden niet voorstellen dat ik in Nederland ooit ergens anders zou spelen dan bij Ajax, maar deze stap is nu beter voor mijn ontwikkeling.”

Toch is Blind tevreden met de tijdelijke oplossing. “FC Groningen is een goede club. Ze hebben een mooi stadion en een grote en trouwe groep supporters. Om te wonen lijkt me Groningen ook een leuke stad. Ik denk dat het een goede keuze is om me aan FC Groningen te laten verhuren. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik het niveau van de Eredivisie aankan.”  

Reageren op dit bericht