Danny Blind

Blind stopt als RvC lid wegens functie bij Oranje

Danny Blind stapt per direct op als lid van de Raad van Commissarissen van Ajax. De voormalig hoofdtrainer van de Amsterdammers gaat aan de slag als assistent-trainer van Louis van Gaal die woensdag officieel werd aangesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal. De 60-jarige Blind was eerder ook al de rechterhand van Van Gaal bij Oranje tijdens het WK 2014.

President-commissaris Leen Meijaard reageert op het vertrek van Blind. “Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden. Danny ook. Hij zal de komende periode zijn functie als RvC-lid bij Ajax niet kunnen uitoefenen. Dat is jammer, want de inbreng van Danny wordt erg gewaardeerd. Voorlopig zullen zijn taken door andere leden van de RvC worden waargenomen”, aldus Meijaard uit wiens woorden we op te lijken kunnen maken dat Blind in de toekomst mogelijk terugkeert als RvC-lid.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.