Blind: “Van onderschatting mag geen enkele keer meer sprake zijn”

Daley Blind had zijn terugkeer in de eredivisie anders voorgesteld. In de Johan Cruijff Arena werd ternauwernood een nederlaag tegen Heracles voorkomen. Het werd na slecht spel aan Ajax-kant een 1-1 gelijkspel.

“Het was verre van goed genoeg. Het was te slap, in de eerste helft zeker”, zegt Blind tegen FOX Sports. “Volgens mij hadden zij zelfs meer balbezit. Dan kan gewoon niet thuis, in de competitie. Heracles deed het bij vlagen goed. Ze speelden compact, ze wilden ook voetballen en kwamen er een paar keer goed uit. Wij hadden daar qua druk zetten geen antwoord op”, aldus de Ajacied.

“We hebben het gewoon niet goed gedaan. Iedereen staat weer met beide benen op de grond. Van onderschatting mag geen enkele keer meer sprake zijn”, zo is de Ajax-routinier duidelijk. “We kwamen wel sterk de rust uit. We speelden vooral op hun helft, maar op een gegeven moment laten we het weer vieren. Dan maken zij een aardige goal en dan lopen wij achter de feiten aan.”

Het schouwspel tegen Heracles was een domper. Aanstaande dinsdag wacht Standard Luik alweer. “Maar je kan het ook positief bekijken. We krijgen de kans om de knop snel om te zetten. We zullen op ons best moeten zijn om door te gaan naar de volgende ronde. Standard is gewoon een heel goede ploeg”, zo besluit de international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.