Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 januari 2011 14:39 – Bron: Ajax.nl

Danny Blind maakte als speler van Ajax furore door vele prijzen te pakken en bekleedde daarna meerdere functies binnen de club. Zo was onder andere hoofdtrainer en technisch manager. “Ik ben hier graag. Op trainersvlak zijn er de laatste jaren genoeg mogelijkheden geweest om elders trainer te worden, maar ik heb er voor gekozen om zo lang mogelijk bij Ajax te blijven.”
“Dan moet je je ambities als trainer overboord zetten en dat heb ik er heel graag voor over”, aldus de ras-Ajacied.

Inmiddels is Blind de assistent-trainer van Frank de Boer, een baan die hij zal combineren met die van Technisch Manager. De supporters hebben de oud-voetballer nooit laten vallen. “Dat is fantastisch”, zegt hij over de positieve spreekkoren die Blind regelmatig te horen krijgt. “Het doet ieder mens goed als je toegezongen wordt. Het heeft natuurlijk te maken met het verleden van mij als speler en het feit dat ik in mijn dertien jaar bij Ajax nooit ben weggegaan. Ik denk dat het ook te maken heeft met mijn omgang met supporters. Dat waarderen mensen. Dat alles maakt het dat mensen je graag bij de club zien. Ik voel mij ook kind van de club”, aldus Blind.

De oud-international hoopt met Ajax, in de drie competities waarin de Amsterdammers actief zijn, mee te strijden tot het eind. “Alle drie de opties waar het nog om gaat zijn nog open”, doelt hij op de Eredivisie, KNVB Beker en Europa League. “Maar er is nog een hoop werk te doen. Op het moment dat je op drie fronten strijdt, moet je met een goed gevoel de winterstop in gaan. Dat geeft een positief gevoel over de tweede helft van het seizoen.”  

Reageren op dit bericht