Blind: “Voetballend gezien kunnen we niet tevreden zijn”

Bron
RTL7

Daley Blind baalt van de nipte 2-1 nederlaag tegen Liverpool, maar vooral om de manier waarop. De Amsterdammers kwamen geen moment in het eigen spel tegen de drievoudige CL-finalist van de laatste vijf seizoenen.

“Het was zwaar, maar dat hebben we aan onszelf te wijten”, zei Blind na afloop van de wedstrijd tegen RTL 7. “We wilden vandaag te weinig het spel bepalen. We kregen er geen grip op en hebben op momenten te snel de lange bal gehanteerd, terwijl we dan juist moesten voetballen. Dit is het spel wat Liverpool graag wil spelen: een fysiek potje in een hoog tempo”, aldus de linksback. “We kunnen iedereen wel een compliment voor de vechtlust geven, maar voetballend hebben we te weinig gebracht.”

Vechtlust genoeg, maar voetballend was het pover. “Je kan van tevoren heel veel willen, maar het betekent niet dat het dan zo uitgevoerd wordt”, gaat Blind verder. “Ze zetten met veel snelheid en energie hoog druk op onze verdediging. Dan moet je het lef hebben om daar onderuit te spelen. De laatste weken hebben we dat goed gedaan, maar in deze wedstrijd wordt meer gevraagd. Voetballend gezien kunnen we niet tevreden zijn.”

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.