Danny Blind

Blind: “Vraag is of Ajax in staat is de volle buit te pakken”

Net als de andere voormalige Ajax-trainer heeft ook Danny Blind niet al teveel hoop op een landstitel voor Ajax. Ajax verspeelde weer eens onnodig punten tegen FC Utrecht uit en tegen ADO Den Haag thuis. Volgens de ex-bondscoach is de Amsterdamse club nog steeds niet stabiel genoeg.

“Er moeten nog negen wedstrijden gespeeld worden, waarin veel kan gebeuren. Als oud-Ajacied hoop ik van ganser harte dat Ajax de competitie nog spannend kan maken. Veel zal alleen afhangen van Ajax zelf”, zegt Blind in gesprek met dagblad Trouw. “Dat PSV nog punten gaat verspelen sluit ik niet uit, maar de vraag is of Ajax, normaal gesproken de enig overgebleven concurrent, in staat is de volle buit te pakken.”

Ajax verspeelt nog steeds te makkelijk punten tegen ploegen die de beuk erin gooien. “Tegen ADO thuis mag je eigenlijk geen punten verspelen. Er waren kansen genoeg om die wedstrijd te winnen, maar dat gebeurde niet. Het gaat mij te ver om op basis van één wedstrijd te zeggen dat de titel niet meer haalbaar is, maar ook bij FC Utrecht liet Ajax de punten onnodig liggen”, aldus de voormalige Ajacied die als speler succes op succes haalde.

Blind kijkt wel weer uit naar deze speelronde. “PSV-FC Utrecht en Vitesse-Ajax zijn lastige duels. Daardoor blijft de competitie interessant, omdat je elke week het idee hebt dat PSV en Ajax weleens punten kunnen gaan verspelen. Dat zegt natuurlijk ook iets over beide elftallen, alleen – zo eerlijk moet je ook weer zijn – overtuigt PSV op dit moment iets meer”, aldus Blind.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.