Danny Blind

Blind was niet eerste kandidaat RvC; Rijkaard wilde niet, Olsen te oud

Gisteren (maandag) werd bekend dat de Raad van Commissarissen (RvC) Danny Blind heeft voorgedragen als nieuw lid. De voormalige trainer van Ajax en Oranje was bij lange na niet de eerste kandidaat.

De Telegraaf meldt dat Frank Rijkaard bovenaan de verlanglijst stond. De 55-jarige Rijkaard, voormalig trainer van Sparta en Barcelona, heeft echter geen trek meer in een officiële functie. Daarna keek Ajax verder op de lijst en daar stonden Henk ten Cate, Morten Olsen en Edo Ophof als de volgende kandidaten.

Ten Cate viel af omdat de reisafstand met de Verenigde Arabische Emiraten te groot is. Morten Olsen, net als Ten Cate een ex-trainer van Ajax, zou met zijn 68 jaar te oud zijn en Ophof te licht. Louis van Gaal was sowieso geen kandidaat omdat de voormalige succescoach te dominant is. Daarop droeg rvc-voorzitter Leo van Wijk op verzoek van de directie de naam van Danny Blind aan.

In 2012 voerden Johan Cruijff en een groep oud-spelers nog een rechtszaak om de benoeming van Blind tot technisch directeur tegen te houden. Cruijff, Edwin van der Sar en Marc Overmars zouden toen geen onoverkomelijke problemen met Blind hebben gehad. Wim Jonk en Dennis Bergkamp hadden die toen wel, maar het duo is inmiddels buiten de deur gewerkt.

Blind heeft al aangegeven geen wrok te koesteren jegens Van der Sar en Overmars. “We zijn inmiddels jaren verder en ik kijk naar de toekomst. De afgelopen jaren ben ik, onder meer als bondscoach, vaak bij Ajax geweest zonder enig gevoel van wrok. Het contact met Marc en Edwin is ook prima”, aldus Blind.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.