Blind: ‘We creëren veel te weinig’

Daley Blind zag dat Ajax wederom een moeilijke wedstrijd speelde, dit keer tegen een sterk FC Utrecht. De Amsterdammers hadden amper grote kansen en verloren dan ook de wedstrijd met 2-0. Blind denkt het probleem te weten: ‘We komen zeker in de aanvallende posities, maar de bal wil er niet in. Misschien moeten we meer het geluk opzoeken en wat minder lang breien en wachten op een opening’, aldus Blind tegenover FOX Sports.

Blind begon deze bekerwedstrijd op het middenveld, waardoor Lisandro Martinez het plekje in de verdediging overnam. ‘Ik kon op deze positie belangrijk zijn voor het team en Martinez voelde zich prettig in de verdediging de laatste tijd. De trainer wilde wat meer vastigheid hebben in het elftal en voor mij maakt het niet uit op welke positie ik speel’, vertelt de linkspoot verder.

Dit is al de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden voor Ajax. Het is dus crisis in Amsterdam. ‘We zitten in de hoek waar de klappen vallen en het is nu zaak om als team bij elkaar te blijven. We zijn nog steeds dezelfde groep jongens en we moeten het gewoon weer oppakken met elkaar’, concludeert een teleurgestelde Blind.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son